Użytkownicy Apple z wersjami aplikacji Candy Crush Saga starszymi niż 1.168 mogli zauważyć nową opcję logowania do gry za pomocą Apple.
Jak mogę odzyskać mój postęp?
Jeśli wcześniej logowałeś się do gry za pomocą konta King lub Facebook, a następnie zalogowałeś się za pomocą Apple, Twój postęp w grze i sztabki złota zniknęły. Ale nie martw się!
Twój postęp i sztabki złota są nadal bezpiecznie zapisane na Twoim koncie King lub Facebook. Aby uzyskać do nich ponowny dostęp, po prostu wyloguj się z Apple i zaloguj się ponownie na konto, którego używałeś wcześniej (King lub Facebook).
Dlaczego to się stało?
Logowanie za pomocą Apple to nowy typ konta, który nie jest powiązany z kontami King ani Facebook. Dlatego jeśli zalogujesz się za pomocą Apple, tworzysz zupełnie nowe, całkowicie oddzielne konto.
To jest w porządku, jeśli jesteś nowym graczem, który dopiero zaczyna! Jednak jeśli wcześniej logowałeś się za pomocą King lub Facebook, po raz pierwszy logując się za pomocą Apple, wrócisz na poziom 1.
Twój postęp poziomu i sztabki złota są nadal bezpieczne i możesz uzyskać do nich dostęp, wylogowując się z Apple i ponownie logując się na swoje konto King lub Facebook.
Co mogę zrobić?
Aby zmniejszyć szanse na wystąpienie tego problemu w Twojej grze i zachować informacje o profilu gracza podczas korzystania z Apple ID, zaktualizuj swoją grę do wersji 1.168 (minimum).