Niektóre ustawieniaprywatności na Facebooku mogą mieć wpływ na synchronizację postępów w grze i wyświetlanie listy znajomych w grze. Jeśli masz problemy z jednym lub drugim, wypróbuj poniższe wskazówki.
Jeśli postęp wydaje się utracony, spróbuj ponownie zalogować się do Facebooka
- Upewnij się, że jesteś poprawnie zalogowany do swojego profilu na Facebooku na swoim telefonie. Otwórz aplikację Facebook i zaloguj się jak zwykle.
- Otwórz grę na swoim urządzeniu.
- Kliknij „(Moje) konto”/„(Mój) profil”.
- Kliknij niebieski przycisk z napisem „kontynuujz Facebookiem”, aby uzyskać dostęp do zapisanej gry. Uruchom grę ponownie, a postęp powinien wrócić do miejsca, w którym go zostawiłeś!
Sprawdź uprawnienia aplikacji
Gdy udzielisz aplikacji dostępu do swojego konta na Facebooku, dostęp ten wygasa po 90 dniach. Następnie aplikacja traci dostęp do Twojego konta, co może mieć wpływ na Twoje postępy i listę znajomych.
Możesz sprawdzić, które aplikacje są aktywne , wygasły lub zostały usunięte z Twojego konta, klikając ten link: https://www.facebook.com/settings?tab=applications
Jeśli gra ma status „ wygasła , oznacza to, że lista znajomych i postępy mogą nie być zsynchronizowane z grą.
Kliknij „ Odnów dostęp ”, aby ponownie aktywować uprawnienia aplikacji.
Możesz również sprawdzić uprawnienia aktywnej aplikacji, klikając łącze „wyświetl i edytuj”. Jeśli nie wybrano „Listy znajomych”, nasze gry nie będą mogły wyświetlać Twoich znajomych, a Ty nie będziesz mógł wysyłać wiadomości ani otrzymywać od nich pomocy.
Pamiętaj, że będziesz musiał to robić co 90 dni.
Jeśli to nie pomoże, mamy inne artykuły, które mogą okazać się pomocne.
Wystarczy przejść na stronę główną Centrum pomocy i przejrzeć następujące sekcje:
- Mój postęp w grze
- Profile króla i Facebooka
- życiaWiadomości
- Problemy techniczne i związane z połączeniem