Nie jesteś sam podczas grania w Candy Crush Friends Saga — będziesz mieć pomoc ze strony obsady ulubionych postaci!
Jak mogę odblokować postacie?
Aby odblokować te pomocne postacie, musisz znaleźć pudełka z Cukierkową Niespodzianką. Znajdź nowe naklejki w tych pudełkach, aby wyrównać swoich Candy Friends i odkryć nowe. Po zebraniu wystarczającej liczby naklejek, aby odblokować postać, znajdziesz je gotowe i czekające na pomoc!
Jak wybrać swoją postać?
Wybór postaci jest prosty. Przed rozpoczęciem poziom możesz wybrać postać, której chcesz pomóc, wybierając ją z menu pod zielonym przyciskiem „Graj”. Wybieraj ostrożnie - każda postać ma wyjątkową specjalną moc, która może ci pomóc. Aby dać Ci największą szansę na sukces, gra przedstawi Ci rekomendację.
Jak mogę wykorzystać moc mojej postaci?
Aby wykorzystać wyjątkową moc swojej postaci, musisz zbierać jej ulubione rodzaje cukierków. Obserwuj, jak ich pasek mocy się zapełnia, a gdy tylko zbierzesz wystarczającą ilość ich ulubionych cukierków, dodadzą do Twojej planszy smakowity wzmacniacz. Im więcej cukierków, o które prosisz, zbierzesz, tym więcej doładowań otrzymasz, aby pokonać poziom.
Jak wyświetlić swoje postacie?
wszystkie swoje postacie w Albumie z wycinkami, naciskając ikonę książki na ekranie głównym. Tutaj będziesz mógł zobaczyć zebrane postacie, poznać ich moce i przeczytać zabawną biografię, aby zbliżyć się do nowych przyjaciół.
Możesz także zobaczyć listę znaków, które jeszcze nie zostały zebrane. Zobaczysz także pasek postępu, dzięki któremu możesz śledzić swoje postępy w odblokowywaniu kolejnej ulubionej postaci!