Ostatnio mogłeś otrzymać powiadomienie w swojej grze o śledzeniu i personalizowaniu swojego doświadczenia. W tym artykule udzielimy odpowiedzi na Twoje częste pytaniadotyczące tej funkcji.
Dlaczego otrzymałem to powiadomienie?
W systemie iOS14 firma Apple wprowadziła funkcję „App Tracking Transparency” dla urządzeń z systemem iOS.
Ta funkcja oznacza, że podczas korzystania z niektórych aplikacji zobaczysz wyskakujące okienko z pytaniem, czy chcesz „Zezwalać na śledzenie” czy „Poproś aplikację, aby nie śledziła”.
To okno podręczne może pojawić się w dwóch sytuacjach:
- Jeśli spróbujesz zalogować się za pomocą Facebooka lub Google
- Jeśli chcesz zobaczyć spersonalizowaną reklamę
Chcę zmienić swoją odpowiedź – czy mogę to zrobić?
Możesz zmienić swoją odpowiedź w ustawieniach urządzenia – oto jak to zrobić:
- Otwórz aplikację „Ustawienia” na swoim urządzeniu.
- Wybierz opcję „Prywatność” z tej listy.
- Wybierz „Śledzenie” z tej listy.
- Tutaj możesz wybrać preferencje śledzenia dla każdej aplikacji.
- Przełącz ustawienie, aby zezwolić na śledzenie dla wybranej gry.
- Wymuś zamknięcie i ponowne uruchomienie gry, aby zmiany mogły zostać zastosowane.
Oto jak to wygląda wizualnie:
Co zrobić, jeśli moje ustawieniasą wyszarzone/ograniczone?
Istnieje kilka powodów, dla których ustawieniaw grze mogą być wyszarzone:
- Jeśli masz mniej niż 18 lat, zgodnie z polityką firmy Apple nie możesz zmieniać ustawień śledzenia aplikacji.
- Twoje urządzenie z systemem iOS może zostać wydane przez szkołę, dlatego nie możesz zmienić ustawień.
- Być może masz firmowe urządzenie z systemem iOS, które ma niestandardowy profil, który może domyślnie blokować śledzenie aplikacji.
(To nie jest wyczerpująca lista – mogą istnieć inne powody, o których na razie nie wiemy.)
Ale nie martw się, nadal możesz uzyskać dostęp do gry, tworząc i logując się na konto King.
Ten artykuł może Ci pomóc:
Czy powinienem zezwolić na śledzenie?
Istnieją dwa główne powody, dla których zalecamy naszym graczom zezwolenie na śledzenie w swoich grach:
- Chcemy mieć pewność, że wszyscy nasi gracze będą się dobrze bawić i będą bezpieczni w naszych grach. Używamy śledzenia, aby upewnić się, że nasi gracze widzą tylko ukierunkowane reklamy, które są dla nich istotne i spersonalizowane.
- Nasze systemy wykorzystują śledzenie, aby zapisać Twoje postępy na zewnętrznych platformach, takich jak Facebook. Jeśli chcesz odrzucić śledzenie, nadal możesz użyć Facebooka, aby się zalogować. Alternatywnie możesz grać z kontem King (tutaj znajdziesz przewodnik na temat jak utworzyć konto King ).