Zakup nowego telefonu lub tabletu to zawsze ekscytujące wydarzenie! Zanim jednak będziesz mógł z niego normalnie korzystać, musisz wszystko skonfigurować.
Nie martw się; pomożemy Ci przenieść postępy w grze! Możesz postępować zgodnie z tymi krokami, aby pomyślnie skonfigurować grę na nowym urządzeniu.
„Mam już konto King/Jestem już połączony z Facebookiem”
Czy już połączyłeś swoją grę z kontem King lub z Facebookiem? Jeśli tak, wystarczy zainstalować grę na nowym urządzeniu i zalogować się na swoje konto - to wszystko! Wszystkie Twoje postępy w grze i Złote Sztabki pojawią się automatycznie na nowym urządzeniu.
„Nigdy nie połączyłem swojej gry z żadnym kontem ani z Facebookiem”
W takim przypadku musisz najpierw wykonać kilka prostych kroków, zanim przejdziesz na nowe urządzenie:
1.- Wejdź do swojej gry na starym urządzeniu.
2.- Zrób kopię zapasową swoich postępów i połącz się z Facebookiem lub kontem King. Oto jak to zrobić:
Opcja A.- Utwórz konto King:
- Otwórz swoją grę na starym urządzeniu i wybierz opcję 'Zarejestruj się za pomocą e-maila'.
- Teraz wybierz awatar i pseudonim.
- Następnie (i nie pomiń tego kroku!) wprowadź swój adres e-mail, wybierz hasło i gotowe – masz już konto King.
Opcja B.- Połącz grę z kontem Facebook:
- Otwórz grę na swoim starym urządzeniu.
- Kliknij niebieski przycisk Połącz z Facebookiem.
- Upewnij się, że masz aktywne konto Facebook na swoim urządzeniu i że łączysz się z właściwym profilem (warto o tym pamiętać, jeśli dzielisz urządzenie z innym użytkownikiem Facebooka)
3.- Zainstaluj grę na nowym urządzeniu.
4.- Otwórz grę na nowym urządzeniu i wybierz 'Mam już konto King/zaloguj się za pomocą e-maila' używając adresu e-mail i hasła, które właśnie zapisałeś (jeśli wybrałeś Opcję A), lub kliknij niebieski przycisk Połącz z Facebookiem (dla Opcji
Teraz jesteś gotowy do działania! Wszystkie Twoje postępy w grze i Złote Sztabki powinny zostać przeniesione na Twoje nowe urządzenie!
Połączenie z Facebookiem lub Kingdom pozwala na synchronizację postępów z naszymi serwerami gry. Dzięki temu Twoje postępy i Złote Sztabki będą łatwo przenoszone między wszystkimi Twoimi urządzeniami.
Jeśli z jakiegoś powodu postępy i Złote Sztabki nie zostaną przeniesione, wybierz Skontaktuj się z nami na dole tej strony, a pomożemy Ci je odzyskać.
Wzmacniacze i Życia
Wzmacniacze, Dodatkowe Życia i Dodatkowe Ruchy nie są zapisywane na naszych serwerach; są zapisywane lokalnie na urządzeniu, na którym je otrzymałeś. Oznacza to, że w przeciwieństwie do Złotych Sztabek i postępów poziomu, nie zostaną przeniesione na nowe urządzenie.
Dobra wiadomość jest taka, że jeśli nadal masz dostęp do starego urządzenia, wszystko tam będzie! Dlaczego nie wrócić i nie wykorzystać tych Wzmacniaczy, aby przejść przez kilka poziomów przed przejściem na nowe urządzenie?
Nie zalecamy przechowywania zbyt wielu darmowych Wzmacniaczy na urządzeniu; nie tylko istnieje ryzyko ich utraty, ale mogą również wpływać na rozgrywkę.
Oferujemy różne sposoby na zdobycie darmowych Wzmacniaczy każdego dnia, więc nie ma potrzeby ich gromadzenia. Używaj ich, aby przejść przez trudne poziomy!