Banki i wydawcy kart zawsze szukają sposobów na ochronę nas przed oszustwami i zabezpieczenie naszych pieniędzy. W tym celu często przeprowadzają kontrole, aby upewnić się, że kupujący jest autentyczny i ma uprawnienia do dokonywania transakcji online.
W tym duchu wprowadzono nową drugą dyrektywę o usługach płatniczych (PSD2) w większości krajów Unii Europejskiej i Wielkiej Brytanii.
Ta dyrektywa oznacza, że teraz wymagana jest Silna Autoryzacja Klienta (SCA) dla niektórych zakupów online i cyfrowych w celu ochrony przed oszustwami. Gdy niektóre transakcje są inicjowane za pomocą karty kredytowej lub debetowej na stronie internetowej, w aplikacji lub w App Store, muszą być uwierzytelnione przez bank, wydawcę karty lub dostawcę usług płatniczych, zanim będą mogły zostać zakończone.
Czy muszę autoryzować wszystkie zakupy w grze?
Nie wszystkie zakupy w naszych grach będą musiały być uwierzytelniane w ten sposób. Gdy wymagana jest autoryzacja SCA, zostaniesz przekierowany na stronę obsługiwaną przez Twój bank lub wydawcę karty, aby zakończyć proces autoryzacji SCA.
Jak autoryzować zakup?
Dokładne kroki weryfikacji będą się różnić w zależności od banku i wydawcy karty. Zwykle zostaniesz poproszony o podanie kodu lub hasła, aby autoryzować swoje zakupy. Niektóre banki mogą skierować Cię do swojej aplikacji bankowej lub strony internetowej, aby zakończyć zakup. Po udzieleniu autoryzacji możesz zakończyć zakup.
Co się dzieje po zakończeniu autoryzacji SCA?
Po pomyślnym zakończeniu procesu autoryzacji SCA Twój zakup powinien zostać zrealizowany normalnie. Następnie musisz wrócić do gry, aby odebrać swoje przedmioty.
Jak wiem, czy mój zakup się nie powiódł?
Jeśli nie uda Ci się autoryzować zakupu, możesz otrzymać komunikat o błędzie informujący, że zakup się nie powiódł. Aby potwierdzić, czy zostałeś obciążony, możesz sprawdzić historię zakupów.
Oto kilka wskazówek, które mogą Ci pomóc:
Mam problemy – czy mogę pominąć proces autoryzacji?
Jeśli napotykasz ciągłe problemy podczas dokonywania zakupów online, zaleca się skontaktowanie się z bankiem lub wydawcą karty, ponieważ to oni zarządzają procesem.
Zakończyłem zakup, ale nie otrzymałem swoich przedmiotów
Jeśli pomyślnie zakończyłeś proces autoryzacji SCA, ale zakupione przedmioty nie zostały dostarczone w grze, skontaktuj się z nami, a my Ci pomożemy.
Wciąż potrzebuję pomocy przy zakupie
Nie martw się – możesz skontaktować się z nami, używając przycisku Skontaktuj się z nami poniżej.