Banki i wydawcy kart zawsze szukają sposobów ochrony nas przed oszustwami i zapewnienia bezpieczeństwa naszych pieniędzy. W tym cel często przeprowadzają kontrole, aby upewnić się, że nabywca jest autentyczny i jest upoważniony do dokonywania transakcji online.
W tym duchu w większości krajów Unii Europejskiej i Wielkiej Brytanii wprowadzono nową drugą dyrektywę w sprawie usług płatniczych (PSD2).
Dyrektywa ta oznacza, że silne uwierzytelnianie klienta (SCA) jest obecnie wymagane w przypadku niektórych zakupów online i cyfrowych w cel ochrony przed oszustwami. Jeśli pewne transakcje są inicjowane za pomocą karty kredytowej lub debetowej na stronie internetowej, w aplikacji lub w App Store, muszą zostać uwierzytelnione przez bank, wystawcę karty lub dostawcę usług płatniczych, zanim będą mogły zostać zrealizowane.
Czy będę musiał autoryzować wszystkie zakupy w grze?
Nie wszystkie zakupy w naszych grach muszą być uwierzytelniane w ten sposób. Jeśli jednak wymagane jest uwierzytelnienie SCA, zostaniesz przekierowany na stronę obsługiwaną przez bank lub wystawcę karty, aby zakończyć proces uwierzytelniania SCA.
Jak autoryzować zakup?
Dokładne kroki weryfikacji będą się różnić w zależności od banku i wystawcy karty. Zwykle zostaniesz poproszony o podanie kodu lub hasła w cel autoryzacji zakupów. Niektóre banki mogą przekierować Cię do swojej aplikacji bankowej lub strony internetowej, aby sfinalizować zakup. Po udzieleniu autoryzacji możesz sfinalizować zakup.
Co się stanie po zakończeniu uwierzytelniania SCA?
Po pomyślnym zakończeniu procesu uwierzytelniania SCA zakup powinien przebiegać normalnie. Następnie musisz wrócić do gry, aby otrzymać swoje przedmioty.
Skąd mam wiedzieć, że mój zakup się nie powiódł?
Jeśli nie dokonasz autoryzacji zakupu, możesz otrzymać komunikat o błędzie informujący, że zakup się nie powiódł. Aby potwierdzić, czy zostałeś obciążony, możesz sprawdzić historię zakupów.
Oto kilka wskazówek, które mogą Ci pomóc:
Mam problemy – czy mogę pominąć proces autoryzacji?
Jeśli masz problemy z zakupami online, zalecamy skontaktowanie się z bankiem lub wystawcą karty, ponieważ zarządzają tym procesem.
Dokonałem zakupu, ale nie otrzymałem swoich przedmiotów
Jeśli pomyślnie ukończyłeś proces uwierzytelniania SCA, ale zakupione przedmioty nie zostały dostarczone do Ciebie w grze, skontaktuj się z nami, a my Ci pomożemy.
Nadal potrzebuję pomocy przy zakupie
Nie martw się – możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższego linku.