Istnieje kilka powodów, dla których możesz stracić widoczność swoich Wzmacniaczy.
Dwa główne powody to:
-
Jesteś odłączony od swojego konta King lub Facebook
-
Gra została usunięta/przeinstalowana na urządzeniu
Jeśli zostałeś odłączony od swojego konta, oto co możesz zrobić.
Spróbuj ponownie połączyć się z kontem
- Jeśli nie jesteś połączony z właściwym kontem, to może być powód, dla którego nie widzisz swoich Wzmacniaczy. Dzieje się tak, gdy gracze dzielą swoje urządzenie z kimś innym.
Jeśli jesteś połączony z niewłaściwym kontem:
- Wróć do głównego ekranu, gdzie pojawia się przycisk 'Graj'
- Stuknij w „Moje konto”.
- Wybierz 'Wyloguj się', aby odłączyć się od swojego konta
- Powinieneś teraz wrócić do głównego ekranu i możesz ponownie połączyć się z właściwym kontem (zobacz poniżej, jak to zrobić)
Jeśli masz konto King
- Otwórz grę i stuknij w „Odzyskaj mój postęp/Zapisz mój postęp”
- Stuknij w „Zaloguj się za pomocą e-maila” i podaj zapisany adres e-mail King oraz hasło
Teraz połączysz się z kontem King i odzyskasz swój postęp, Wzmacniacze i Złote Sztabki.
Jeśli wcześniej połączyłeś się z Facebookiem
- Otwórz aplikację Facebook na swoim urządzeniu i zaloguj się na swój 'właściwy' profil Facebook.
- Otwórz grę i stuknij w „Odzyskaj mój postęp/Zapisz mój postęp”
- Stuknij w niebieski przycisk Facebook
- Jeśli to był profil Facebook, którego używałeś, teraz odzyskasz swój postęp, Wzmacniacze i Złote Sztabki
Jeśli obie te metody nie odzyskają twoich Wzmacniaczy, możemy zaoferować wsparcie i wymianę za te, które zakupiłeś, ale jeszcze nie użyłeś. Skorzystaj z przycisku „Skontaktuj się z nami” na dole tej strony.
Jeśli Wzmacniacze zostały wygrane lub zdobyte za darmo w grze, nie oferujemy wymiany.
Następujące zdarzenia oznaczają, że twoje Wzmacniacze nie mogą zostać odzyskane ani wymienione.
Rozpocząłeś grę na nowym urządzeniu
- Wzmacniacze nie mogą być przenoszone między urządzeniami, więc zalecamy użycie jak największej liczby na starym urządzeniu, zanim przeniesiesz swój postęp w grze na nowe.
Usunąłeś, odinstalowałeś lub ponownie zainstalowałeś grę
- Te kroki obejmują usunięcie danych, w których zapisane są twoje Wzmacniacze. Jest to nieodwracalne i twoje przedmioty nie mogą zostać odzyskane. Podczas aktualizacji ważne jest, aby używać opcji 'Aktualizuj', gdy jest dostępna w App Store, a nie usuwać i ponownie instalować grę.
Używasz urządzenia z Androidem i wyczyściłeś 'Dane aplikacji'
- Jest to nieodwracalne, dlatego twoje przedmioty nie mogą zostać odzyskane.