Tanımadığınız bir Apple ücreti gördünüz mü? İşte bunun neden olabileceğine ve her senaryoda atabileceğiniz adımlara bir göz atın.
Çift ücretlendirilmiş gibi görünüyor
Aynı ürün için iki kez faturalandırıldığınızı düşünüyorsanız, farklı tarihlerde yapılan satın alımların tek bir ücret altında toplanabileceğini ve Apple'dan e-posta ile aldığınız makbuzda gösterilebileceğini unutmayın.
Bu, çift ücretlendirilip ücretlendirilmediğinizi doğrulamak için gerçek satın alma tarihinizi kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir.
Tam satın alma tarihini bulmak için lütfen şu adımları izleyin:
- Satın Alma Geçmişinize gidin ve incelemek istediğiniz Siparişi bulun.
- Ekranın altındaki “Faturalandırılan…” metnine dokunun.
- Bu listedeki tekil ürüne dokunun
- Burada tam satın alma tarihini göreceksiniz.
İşte sizin için görsel bir rehber:
Apple'dan daha fazla bilgi mi arıyorsunuz? satın alımların nasıl gruplandığı hakkında rehberlerini okuyun.
Bir makbuz aldım ve satın almayı tanımıyorum
Tanımadığınız bir ücreti görmek endişe verici olabilir, ancak Apple'dan gelen e-posta makbuzlarının bazen birkaç gün sürebileceğini unutmayın.
Satın alma geçmişinizde hatırlamadığınız ürünler görüyorsanız, satın alma işlemi yapıldıktan ve oyunda alındıktan günler sonra e-posta makbuzunu alabileceğinizi göz önünde bulundurun.
Hesabımda bekleyen bir satın alma görebiliyorum
Satın alma geçmişinizin en üstünde bir “Bekleyen” bölümünü görebilirsiniz. Buradaki ürünler henüz hesabınıza faturalandırılmadı çünkü satın alımların bankanızla netleşmesi bazen 1-3 gün (veya daha fazla) sürebilir.
Daha fazla bilgi mi arıyorsunuz? Bekleyen satın alımlar hakkında Apple konusunu inceleyin.
Bir Apple satın alımıyla ilgili bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, satın alma sorununu nasıl bildireceğiniz hakkında Apple'dan daha fazla rehber bulabilirsiniz.