Istnieje kilka powodów, dla których możesz utracić widoczność swoich Dopalaczy.
Dwa główne powody to:
-
Jesteś rozłączony z kontem King lub Facebook
-
Gra została usunięta/ponownie zainstalowana z urządzenia
Jeśli Twoje konto zostało rozłączone, oto co możesz zrobić.
Spróbuj ponownie połączyć się ze swoim kontem.
- Jeśli nie jesteś połączony z właściwym kontem, może to być powód, dla którego nie widzisz swoich Dopalaczy. Dzieje się tak, gdy gracze udostępniają swoje urządzenie komuś innemu.
Jeśli masz połączenie z niewłaściwym kontem:
-
Wróć do ekranu głównego, gdzie pojawia się przycisk „Odtwórz”
- Stuknij w „Moje konto”.
-
Wybierz „Wyloguj”, aby odłączyć się od konta
-
Powinieneś wrócić do ekranu głównego i ponownie połączyć się z właściwym kontem (zobacz poniżej, jak to zrobić)
Jeśli masz konto King
- Otwórz grę i dotknij „Odzyskaj moje postępy/Zapisz moje postępy”
- Kliknij „Zaloguj się przez e-mail” i prześlij swój zapisany adres e-mail i hasło King
Teraz ponownie połączysz się ze swoim kontem King i swoimi postępami, wzmocnieniami i sztabkami złota.
Jeśli wcześniej łączyłeś się z Facebookiem
-
Otwórz aplikację Facebook na swoim urządzeniu i zaloguj się do swojego „właściwego” profilu na Facebooku.
- Otwórz grę i dotknij „Odzyskaj moje postępy/Zapisz moje postępy”
- Stuknij w niebieski przycisk Facebooka
-
Jeśli korzystałeś z tego profilu na Facebooku, odzyskasz teraz swoje postępy, wzmocnienia i sztabki złota
Jeśli obie te metody nie przywrócą Twoich Dopalaczy, możemy zaoferować wsparcie i wymianę wszystkich zakupionych, ale jeszcze nieużywanych. Skorzystaj z przycisku „Skontaktuj się z nami” na dole tej strony.
Jeśli Dopalacze zostały wygrane lub zdobyte za darmow grze, nie oferujemy wymiany.
Następujące zdarzenia spowodują, że Twoich Dopalaczy nie będzie można odzyskać ani wymienić.
Zacząłeś grać na nowym urządzeniu
- Wzmacniaczy nie można przenosić między urządzeniami, dlatego zalecamy użycie ich jak największej liczby na starym urządzeniu przed zbieranie postępów w grze na nowym.
Usunąłeś, odinstalowałeś lub ponownie zainstalowałeś grę
-
Te kroki obejmują usunięcie danych, w których zapisane są Twoje Boostery. Jest to nieodwracalne i nie można odzyskać Twoich przedmiotów. Podczas instalowania aktualizacji ważne jest, aby skorzystać z opcji „Aktualizuj”, jeśli jest dostępna w App Store, a nie usuwać i ponownie instalować grę.
Używasz urządzenia z Androidem i wyczyściłeś „Dane aplikacji”
- Jest to nieodwracalne i dlatego Twoich elementów nie można odzyskać.